Danas je u prostorijama hotela Monti na Igmanu potpisan sporazum o sponzorstvu između najuspješnijeg rukometnog kluba u BiH i prestižne kompanije Interlogistic d.o.o. Sarajevo. Interlogistic - ugledna kompanija koja se bavi uslugom transporta, cargo transporta, špedicije, uvoza i izvoza, te skladištenja robe, odlučila je postati generalni sponzor kluba za tekuću i narednu takmičarsku sezonu.

Shodno potpisanom sporazumu RK HADŽIĆI se obavezao nastupati u svim zvaničnim takmičenjima omladinskih selekcija, te seniorskih ekipa u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije BiH sa novim službenim nazivom kluba  "RK HADŽIĆI - INTERLOGISTIC ".

"Kao društveno odgovorna kompanija prepoznali smo kontinuitet pozitivnih tokova u ovom sportskom kolektivu. Činjenica da je RK HADŽIĆI već tri godine zvanično najuspješniji rukometni kolektiv u Kantonu Sarajevo, te je bio nominiran za najuspješniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini u 2020. godini, kao i to da su osvojili trofej najmasovnijeg takmičenja KUP-a Bosne i Hercegovine za prošlu sezonu, bili su naš motiv da podržimo ovu uspješnu sportsku priču.", rekao je na početku Nedžad Turnadžić, vlasnik ove uspješne kompanije.

"Znamo da je ženski rukomet u Hadžićima donosio trofeje prvaka BiH u omladinskim i seniorskoj selekciji, te da je peterostruki osvajač  KUP-a BiH, pa stoga želimo dati svoj doprinos zajedno sa Općinom Hadžići, Kantonom Sarajevo, dosadašnjim sponzorima i drugim privrednim subjektima i tako nastaviti graditi uslove za uspjeh ovog rukometnog kluba. Moja ambicija je da zajedno sa svojim partnerima obezbijedimo dobre uslove za nastup ekipe u Premijer ligi, a posebno ističem zajednički zaključak u kojem od sezone 2021/22. naša juniorska ekipa treba da nastupa u Prvoj ligi FBiH, te tako dodatno unaprijedimo rad omladinskih selekcija. Također, želimo raditi na usavršavanju naših mladih trenera kroz RINCK edukacije. Želimo ovu priču učiniti još uspješnijom ", rekao je Nedžad Turnadžić.

 

 

Pročitajte kompletan članak na: sportsport.ba